topBanner
Panert svinekam

Panert svinekam

med hvitløksris, brokkoli & asiatisk majones

Panert mat er utrolig godt, og faller alltid i smak blant barna. Gled deg til panert svinekam inspirert av det asiatiske kjøkken! Her kombinerer vi hvitløksstekte grønnsaker, aromatisk hvitløksris og en smakfull asiatisk majones. Denne oppskriften er like mye en spennende opplevelse som et mettende måltid.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSesamSoyaEggSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

100 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

300 g

Svinekam

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderHvete, Sesam, Soya)

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

1 stk

Egg* (steg 4)

(InneholderEgg)

¼ ts

Salt* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 4)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3054 kj
Kalorier730 kcal
Fett32 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater61 g
Sukker10 g
Protein45 g
Natrium3 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør og en skvett olivenolje i en kjele ved middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett basmatiris, vann [3 dl | 6 dl], og salt [1⁄4 tsk | 1⁄2 tsk] og kok opp. Legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min med lokket på, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær svinekam i 2 cm tynne strimler. Bland asiatisk dressing og majones i en liten skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne. Stek gulrot og brokkoli i 5-6 min, eller til møre. Tilsett resterende hvitløk og stek i 1 min. Krydre med salt og pepper*. Overfør til en skål. Tips: Tilsett en skvett vann for å få grønnsakene raskere ferdige.

4

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en skål. I en annen skål, bland panko og salt [1⁄4 tsk | 1⁄2 tsk]. Dypp svinekjøtt i egg*, deretter i panko. Legg litt press på så smulene fester seg. Sett til side, klar til steking.

5

Dekk bunnen til en stekepanne med olivenolje* ved middels høy varme. Tilsett svinekjøtt dekket i panko og stek i 3-4 min på hver side. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

6

Fordel hvitløksris på dype tallerkener. Topp med panert svinekjøtt og grønnsaker. Drypp over asiatisk majones og sesamfrø.