Skip to main content
Panert sei og sprø reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert sei og sprø reker

Panert sei og sprø reker

med fries og syrlig tartarsaus

Om du har feriert i Storbritannia, har du nok smakt klassikeren Fish & Chips. Nå kan du lage vår versjon hjemme på ditt eget kjøkken. Vi har oppgradert oppskriften, og byr på både sprøpanerte reker og seifileter i tillegg til ovnsbakte "chips". Samtidig lager vi en nydelig tartarsaus fra bunnen. Det hele serveres med ovnsbakte grønne bønner og toppes med en skvett sitronsaft.

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Hvede
Crustaceans
Pesce
Egg
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

12 ml

Hvitvinseddik

75 g

Panko paneringsmel

4 g

Curry-On

150 g

Reker

250 g

Sei

50 g

Majones

½ stk

Sitron

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier827 kcal
Energi (kj)3459 kj
Fett30.8 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater92 g
Sukker9.3 g
Fiber9.7 g
Protein46.8 g
Kolesterol78.1 mg
Natrium53 mg
Potassium42.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.

Forbered tartarsaus
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Grovhakk estragon [1/2 pose, 2P].

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål, og sett til side.

Paner fisk og reker
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Curry-On i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Vend fisk i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

Hell væske av reker, og paner på samme måte i mel, egg og panko.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk og reker
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne [2 panner, 4P] med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

Gjenta med reker, og stek i 1-2 min per side.

TIPS: Fisken og rekene er ferdige når kjøttet er melkehvitt og matt.

TIPS: Tilsett ekstra olje om fisk og reker setter seg fast i pannen. Stek i omganger om nødvendig.

Lag tartarsaus
5

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner og fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke. Tilsett en skvett sitronsaft og bland godt.

Hell laken av sjalottløk.

Bland majones, syltet sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts], en klype pepper og estragon i en liten skål.

Server
6

Anrett fisk, reker og fries på tallerkener.

Server med sitronbåter, tartarsaus og grønne bønner.