topBanner
Panert hyse

Panert hyse

med appelsinsalat & pommes frites

Hva med hjemmelagde fiskepinner og hjemmelagde pommes frites til middag? Dette er en herlig oppskrift som viser seg steg for steg hvor enkelt det er å lage god fisk. Serveres med en forfriskende salat med fennikel, appelsin og kålblanding, samt sennepsaioli. Dette smaker skikkelig godt, om vi får si det selv!

Allergener:HveteSennepFiskEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Appelsin

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

500 g

Poteter

1 pose

Kjørvel

250 g

Hyse

(InneholderFisk)

80 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

(InneholderEgg)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2892 kj
Kalorier691 kcal
Fett29 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater75 g
Sukker16 g
Protein34 g
Natrium2 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm store strimler. Legg poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og pepper. Drypp en skvett olivenolje* over. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

2

Grovhakk appelsin. Finhakk kjørvel [1/2 stk, 2P]. Tørk fisken med et stykke kjøkkenpapir. Skjær i 2 cm tykke strimler.

3

Bland panko, hvitløksflørt og en klype salt og pepper i en skål. I en ny skål, pisk egg [1 stk | 2 stk]. Dypp fiskefilet i egg, deretter panko. Sørg for at panko fester seg. Sett til side på en tallerken. TIPS (4P): Bruk halvparten av pankoen i en annen skål, og paner fisken i to omganger. Dermed fordeler du panko på alle bitene.

4

Varm opp en stor skvett* olivenolje i en stor stekepanne. Stek panert hyse i 3-4 min på hver side, til gylden og gjennomstekt. VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

5

Skyll strimlet salat. Bland appelsin, strimlet salat og en skvett olivenolje med en klype salt og pepper* i en stor skål. Bland godt. Bland aioli, sennep og kjørvel (spar litt til servering) i en liten skål.

6

Fordel pommes frites, panert hyse og salat på tallerkener. Serveres med sennepsaioli på siden.