Meksikanske smaker er alltid en innertier, og denne oppskriften er intet unntak! Vi lar svinekjøtt godgjøre seg i en fyldig saus av paprika, tomatpure, smør, vann og våre egne krydderblandinger, Tex-Mex og Panamat. Samtidig koker vi ris sammen med mais, som både tilføyer en herlig smak og litt krønsj. Retten friskes opp med en syltet salsa av rødløk, koriander og chiliflak og toppes med mild rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rødløk
150 g
Jasminris
1 stk
Lime
4 g
Panamat
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
300 g
Svin ytrefilet
1 boks
Mais
1 stk
Paprika
5 g
Tex-Mex
1 boks
Tomatpure
1 g
Chiliflak
1 pose
Koriander
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Smør til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
1.5 dl
Vann til gryterett
1 ss
Smør til gryterett
½ ts
Sukker til gryterett
¼ ts
Salt til gryterett
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Hell væske av mais.
Tilsett ris, mais og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen, tilsett smør og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Halver lime.
Bland en skvett limesaft, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend løk, koriander og chiliflak i laken.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær paprika i 1 cm store biter.
Skjær svinekjøtt i 2 cm store biter på et eget skjærebrett, og krydre med salt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt og paprika i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Tilsett Panamat og Tex-Mex, og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett tomatpure, vann, smør, sukker og salt.
La putre i 1-2 min, til sausen tykner noe.
Anrett ris og gryterett i skåler.
Topp med salsa og rømme.