topBanner
Ovnsbakte rotfrukter

Ovnsbakte rotfrukter

med persillevinaigrette & spinatbulgur

Vær helt ærlig nå. Rumlet det litt i magen da du så denne oppskriften? Man kan nesten kjenne lukten av ovnsbakte rotfrukter og dukkahkrydder når man ser bildet, ikke sant? Spinatbulguren pimpes opp med aromatisk dill- og persillevinaigrette som gir smaksløkene et gledelig spark. Salatost gir retten salt, og de knasende mandlene gir retten en ekstra dimensjon. Godt, friskt og smakfullt - perfekt til middag.

Tags:Vegetar
Allergener:SennepSesamSelleriHveteNøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rødbete

1 stk

Rødløk

7.5 g

Dukkah-godt

(InneholderSennep, Sesam)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

85 g

Bulgur

(InneholderHvete)

1 stk

Sitron

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

1 pose

Dill

30 g

Spinat

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

12.5 g

Honning

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

1 stk

Gulrot, lilla

1 stk

Pastinakk

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje*

4 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2584 kj
Kalorier618 kcal
Fett28.35 g
Mettet fett10.06 g
Karbohydrater63.41 g
Sukker25.03 g
Protein20.89 g
Natrium3.187 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i båter. Del gulrøtter (uskrellet) på langs. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over, og dryss over Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype pepper og bland. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.

2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg bulgur tilbake i kjelen.

3

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk mandler. Finhakk persille og dill. Grovhakk spinat [1/2 pose, 2P].

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 spsk | 2 spsk], saft fra en halv sitron, sitronskall og halvparten av persille og dill i en skål. Krydre med salt og pepper*.

5

Vend spinat [1/2 pose, 2P] i kjelen med ferdigkokt bulgur. Krydre med en klype salt og pepper.

6

Fordel spinatbulgur på tallerkener. Topp med ovnsbakte rotfrukter, salatost, mandler, persillevinaigrette og resterende persille og dill.