HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Kyllingfilet
topBanner
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med sesampoteter, brokkoli og lagret ost

Tags:BarnevennligMat på fat
Allergener:SennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Sitron

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

20 g

Finrevet ost

10 g

Sesamfrø

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

500 g

Poteter

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier562 kcal
Energi (kj)2350 kj
Fett17.86 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater51.23 g
Sukker8 g
Protein44.69 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.

2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

3

Skjær brokkoli i store buketter (med stilk). Del sitron i to. Bland kylling med en skvett olivenolje*, middelhavsdrøm, en klype salt* og pepper* i en skål. 

4

Ta ut stekebrettet med potetene etter 15 min. Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet. Fordel brokkoli på den andre siden, og bland med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper*. Legg sitron på stekebrettet med skjæreflaten opp. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i 12 min. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis nødvendig.

5

Strø finrevet ost over kyllingen. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i 3-4 min, til osten har smeltet. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

6

Server grønnsaker på den ene siden av tallerkenen med kylling og sitron på den andre siden. Drypp over aioli.