Ostegratinerte kjøttboller og spaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostegratinerte kjøttboller og spaghetti

Ostegratinerte kjøttboller og spaghetti

med tomat-, basilikum- og gulrotsalat

Spaghetti og kjøttboller er en enkel rett som både store og små setter pris på. Vi hever klassikeren enda et hakk ved å ovnsbake kjøttbollene i tomatsaus, for så å ostegratinere dem. Kjøttbollene serveres på en seng av al dente spaghetti, og som tilbehør slenger vi sammen en basilikumsduftende salat med tomat og gulrot.

Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

4 g

Kyllingbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

1 pose

Basilikum

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier853 kcal
Energi (kj)3570 kj
Fett32.7 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater87.3 g
Sukker13.2 g
Protein49.9 g
Natrium562 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Lag kjøttboller
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Form farsen til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender.

Brun kjøttboller
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 2-3 min, eller til brunet. Legg over i en ildfast form.

Kok spaghetti
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet og tilsett en skvett olivenolje.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag saus
4

I mellomtiden, varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], kyllingbuljong, soyasaus og sukker [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 2-3 min, eller til tyknet.

Hell saus over kjøttboller i den ildfaste formen. Bak i ovnen i 10 min, eller til kjøttboller er gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, skjær tomat i 1 cm brede båter.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk basilikum.

Bland tomat, gulrot, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Ta den ildfaste formen ut av ovnen, og topp kjøttboller med ost. Bak i ovnen i ytterligere 1-2 min, eller til osten har smeltet.

Server
6

Anrett spaghetti i dype tallerkener.

Topp med kjøttboller og saus.

Server med salat på siden.