Spaghetti og kjøttboller er en enkel rett som både store og små setter pris på. Vi hever klassikeren enda et hakk ved å ovnsbake kjøttbollene i tomatsaus, for så å ostegratinere dem. Kjøttbollene serveres på en seng av al dente spaghetti, og som tilbehør slenger vi sammen en basilikumsduftende salat med tomat og gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
4 g
Kyllingbuljong
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
1 pose
Basilikum
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
1 stk
Egg (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Form farsen til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 2-3 min, eller til brunet. Legg over i en ildfast form.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet og tilsett en skvett olivenolje.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], kyllingbuljong, soyasaus og sukker [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 2-3 min, eller til tyknet.
Hell saus over kjøttboller i den ildfaste formen. Bak i ovnen i 10 min, eller til kjøttboller er gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa i midten.
I mellomtiden, skjær tomat i 1 cm brede båter.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk basilikum.
Bland tomat, gulrot, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Ta den ildfaste formen ut av ovnen, og topp kjøttboller med ost. Bak i ovnen i ytterligere 1-2 min, eller til osten har smeltet.
Anrett spaghetti i dype tallerkener.
Topp med kjøttboller og saus.
Server med salat på siden.