Skip to main content
Ost- og sennepspanert hyse
Ost- og sennepspanert hyse

Ost- og sennepspanert hyse

med rotgrønnsaker og urtedressing

Du pleier kanskje ikke å tilberede fisk med ost og sennep, men vi lover at det tar dagens middag til et nytt nivå! Vi panerer fisken, og serverer den med lune ovnsbakte grønnsaker og en ferdig salatblanding. Prikken over i-en er en kremet rømmedressing med smak av hvitløk og persille.

Tags:
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Fisk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

75 ml

Rømme

1 pose

Bladpersille

60 g

Salatblanding

300 g

Poteter

250 g

Hyse

1 stk

Pastinakk

15 g

Sennep

20 g

Finrevet ost

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til panering

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier555 kcal
Energi (kj)2323 kj
Fett17.3 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater59.9 g
Sukker15.1 g
Fiber8.5 g
Protein41.5 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Bak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødbete, gulrot, potet og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.

Plasser grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag pankoblanding
2

Bland finrevet ost, panko paneringsmel, olivenolje, en klype salt og pepper i en liten skål.

Forbered fisk
3

Tørk av fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Plasser i en ildfast form med bakepapir.

Ovnsbak fisk
4

Smør toppen av fiskefileter med sennep.

Strø over panko, og press blandingen forsiktig fast på fisken med baksiden av en skje.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.

Bland dressing
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk, persille, en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland salat, rotgrønnsaker og en klype salt rett før servering.

Server
6

Fordell grønnsaker og hyse på tallerkener.

Server med dressing.