Ost- og kyllingfylte enchiladalommer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost- og kyllingfylte enchiladalommer

Ost- og kyllingfylte enchiladalommer

med avokadosalsa og tortillachips

Lyst til å piffe opp fredagstacoen, eller frister det med et deilig meksikansk måltid midt i uken? Da må du prøve denne oppskriften! Vi fyller tortillabrød med revet kylling stekt i en fyldig enchiladasaus og ost. Deretter bretter vi dem, før de stekes gylne i pannen. Enchiladalommene serveres med en forfriskende salsa med mais, tomat, avokado, chili, koriander og lime, tortillachips og mild creme fraiche som dipp.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 stk

Lime

2 stk

Tomat

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

½ boks

Mais

1 pose

Koriander

1 stk

Avokado

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

100 g

Enchiladasaus

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

1 ss

Smør til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1291 kcal
Energi (kj)5404 kj
Fett79.9 g
Mettet fett29.4 g
Karbohydrater79.6 g
Sukker14.4 g
Protein56.4 g
Natrium427 mg

Framgangsmåte

Tilbered kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Legg kylling på et stekebrett med bakepapir og krydre med salt. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.

Riv ferdigstekt kylling i små biter med to gafler.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Finhakk koriander.

Hell væske av mais.

Halver lime.

Halver avokado, fjern stein, grav ut innmaten med en skje og grovhakk.

Bland olivenolje, salt, limesaft, chiliflak, mais, tomat, avokado og koriander i en stor skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kylling, enchiladasaus, kyllingbuljong og vann.

Bland godt og la putre i 2-3 min.

Fyll tortillabrød
4

Legg kylling på midten av tortillabrød, slik at det er en 3 cm bred kant rundt. Topp kylling med gouda og krydre med en klype pepper.

Brett inn kantene.

Stek tortillalommer
5

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek en og en tortillalomme. Press lommen flat med en stekespade, og stek i 1-2 min på en side, til tortillabrødet er gyllent. Snu forsiktig og gjenta stekeprosessen.

Server
6

Skjær tortillalommer i to på skrå og anrett på tallerkener.

Server med creme fraiche, tortillachips og salsa.