Lyst til å piffe opp fredagstacoen, eller frister det med et deilig meksikansk måltid midt i uken? Da må du prøve denne oppskriften! Vi fyller tortillabrød med revet kylling stekt i en fyldig enchiladasaus og ost. Deretter bretter vi dem, før de stekes gylne i pannen. Enchiladalommene serveres med en forfriskende salsa med mais, tomat, avokado, chili, koriander og lime, tortillachips og mild creme fraiche som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Lime
2 stk
Tomat
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
½ boks
Mais
1 pose
Koriander
1 stk
Avokado
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
100 g
Enchiladasaus
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflak
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
1 ss
Smør til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Legg kylling på et stekebrett med bakepapir og krydre med salt. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.
Riv ferdigstekt kylling i små biter med to gafler.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Finhakk koriander.
Hell væske av mais.
Halver lime.
Halver avokado, fjern stein, grav ut innmaten med en skje og grovhakk.
Bland olivenolje, salt, limesaft, chiliflak, mais, tomat, avokado og koriander i en stor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kylling, enchiladasaus, kyllingbuljong og vann.
Bland godt og la putre i 2-3 min.
Legg kylling på midten av tortillabrød, slik at det er en 3 cm bred kant rundt. Topp kylling med gouda og krydre med en klype pepper.
Brett inn kantene.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek en og en tortillalomme. Press lommen flat med en stekespade, og stek i 1-2 min på en side, til tortillabrødet er gyllent. Snu forsiktig og gjenta stekeprosessen.
Skjær tortillalommer i to på skrå og anrett på tallerkener.
Server med creme fraiche, tortillachips og salsa.