Samle familien rundt matbordet og by på en rett som alle kommer til å like. Brunet kylling vendes i en smaksrik saus laget med hvitløk, umamisaus og søt chilisaus, og serveres på en seng av luftig ris kokt med ingefær. En syrlig coleslaw med gulrot, kål, agurk og asiatisk majones er det perfekte tilbehør som frisker opp retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kålblanding
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Hvitløk
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
25 g
Umamisaus
(Inneholder: Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)
1 stk
Agurk
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
½ ss
Mel til saus
½ dl
Vann til saus
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær i 30 sek, til velduftende.
Kok opp vann. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Fjern kjele fra varme og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt).
Del lime i båter.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Skjær hvert kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med en klype salt og Ginger Ninja.
Stek i 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland en skvett limesaft, majones og en klype salt og pepper i en stor skål.
Tilsett gulrot, kålblanding og agurk, og bland godt.
Bland mel og vann i en liten skål.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels varme.
Tilsett hvitløk, umamisaus, søt chilisaus, vann og en klype salt, og bland godt.
Tilsett melblandingen under omrøring og la putre i 3-4 min, eller til saus bobler og tykner.
Vend kylling i saus.
Anrett ris, coleslaw og kylling på tallerkener.
Øs saus over kylling.