Skip to main content
Orientalsk-inspirert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orientalsk-inspirert kylling

Orientalsk-inspirert kylling

med ingefærris og syrlig coleslaw

Samle familien rundt matbordet og by på en rett som alle kommer til å like. Brunet kylling vendes i en smaksrik saus laget med hvitløk, umamisaus og søt chilisaus, og serveres på en seng av luftig ris kokt med ingefær. En syrlig coleslaw med gulrot, kål, agurk og asiatisk majones er det perfekte tilbehør som frisker opp retten.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Rask
Allergener:
Sennep
Egg
Soya
Hvete
Gluten
Sesam
Bløtdyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

40 g

Søt chilisaus

25 g

Umamisaus

(Inneholder: Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ss

Mel til saus

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier838 kcal
Energi (kj)3508 kj
Fett30.3 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater96.4 g
Sukker23.7 g
Protein43.8 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefær i 30 sek, til velduftende.

Kok opp vann. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjele fra varme og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt).

Del lime i båter.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Skjær hvert kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med en klype salt og Ginger Ninja.

Stek i 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag coleslaw
4

Bland en skvett limesaft, majones og en klype salt og pepper i en stor skål.

Tilsett gulrot, kålblanding og agurk, og bland godt.

Bland mel og vann i en liten skål.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels varme.

Tilsett hvitløk, umamisaus, søt chilisaus, vann og en klype salt, og bland godt.

Tilsett melblandingen under omrøring og la putre i 3-4 min, eller til saus bobler og tykner.

Vend kylling i saus.

Server
6

Anrett ris, coleslaw og kylling på tallerkener.

Øs saus over kylling.