Capreserisotto med kongereker og chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Capreserisotto med kongereker og chorizo

Capreserisotto med kongereker og chorizo

med mozzarella og balsamicoglasert cherrytomat

Disk opp en smakfull risottorett med de klassiske ingrediensene fra en capresesalat, nemlig mozzarella, basilikum og tomat. Vi topper vår variant med krydret chorizo, gyllenstekte reker og ristede pinjekjerner som danner en herlig symfoni av smaker.

Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sjalottløk

150 g

Risottoris

10 g

Kyllingkraft

60 g

Calabresepesto

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

1 pose

Basilikum

125 g

Cherrytomater

24 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

250 g

Kongereker

(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

6 dl

Vann til risotto

¼ ts

Salt til risotto

1 ss

Vann til glaze

¼ ts

Sukker til glaze

¼ ts

Salt til glaze

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Smør til risotto

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2576 kj
Fett24.8 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater69.6 g
Sukker5.8 g
Protein26.2 g
Natrium675 mg

Framgangsmåte

Stek chorizo
1

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek chorizo i 4-6 min, eller til gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Lag risotto
2

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til myknet. Tilsett ris og stek videre i 1-2 min, eller til risen er noe gjennomsiktig.

Tilsett vann, kyllingkraft, calabresepesto og salt og kok opp.

Senk til middels varme og la småkoke i 18-22 min, eller til kraften er absorbert og risen er 'al dente'. Rør om med jevne mellomrom.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.

Rist pinjekjerner
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.

I mellomtiden, grovhakk basilikum.

Stek cherrytomater
4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Stek cherrytomater i 3-4 min, eller til skinnet sprekker og tomatene mykner.

Tilsett balsamico, vann, sukker, salt og en klype pepper. Legg over i en mellomstor skål.

Stek reker
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt og en klype pepper. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Ta stekepannen med ferdig risotto av varmen og vend inn finrevet ost og smør. Krydre med en stor klype salt og pepper.

Hell væske av mozzarella.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Server
6

Anrett risotto i skåler og topp med chorizo, cherrytomater og reker.

Riv mozzarella over risotto og garner med pinjekjerner og basilikum.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image