Skip to main content

Morsdagsbrønsj

4 porsjoner | med chiagrøt, smoothie og surdeigsboller

Lag noe ekstra spesielt til dem du er glad i. Hver oppskrift består av flere smakfulle elementer som til sammen skaper et komplett måltid, like perfekt til hverdags som til fest. Gjør ekstra stas på mor med denne lekre brunsjen. Disk opp med en tropisk mango- og appelsinsmoothie, fyldig chiagrøt med granateplefrø og ristede mandler og lune surdeigsboller med røkt laks og avokadomos.

Allergener:
Melk
Nødder
Rug
Hvete
Gluten
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Mango

2 stk

Appelsin

600 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

20 g

Ingefærpasta

360 ml

Kokosmelk

50 g

Chiafrø

(Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam, Nødder)

50 g

Honning

1 stk

Granateple

40 g

Mandler

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam, Rug, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre)

4 stk

Surdeigsboller

(Inneholder: Rug, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)

100 g

Røkt laks

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Dill

1 stk

Avokado

Næringsinnhold

Kalorier1853 kcal
Energi (kj)7752 kj
Fett105.1 g
Mettet fett53.9 g
Karbohydrater163.3 g
Sukker72.4 g
Fiber23.6 g
Protein53.6 g
Natrium6.3 mg
Potassium524.7 mg
Calcium17.1 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

1

Kvelden før:

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell ut vannet.

Press halvparten av granateplekjernene i en sil slik at saften renner ned i en liten skål. Spar resterende frø til neste dag.

Bland chiafrø, granateplesaft, honning, kokosmelk og en klype salt i en liten skål. La stå under lokk i kjøleskapet over natten.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

2

Neste morgen:

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tilsett yoghurt [2 stk] i skålen med chiagrøt for en mer kremet konsistens.

Finhakk mandler.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne og velduftende.

Anrett chiagrøt i glass og topp med resterende granateplefrø og mandler.

3

Del surdeigsboller i to.

Varm direkte på en rist i ovnen i 5-6 min, eller til gjennomvarme.

Lag avokadomos
4

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado med salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

5

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i store biter.

Skjær topp og bunn av appelsin og skrell. Del i to på langs, fjern det hvite fruktkjøttet og frø.

Tilsett mango, appelsin og yoghurt [2 stk] i en blender.

Blend i 1-2 min, eller til ønsket konsistens.

Anrett smoothie i glass.

TIPS: Sil smoothien hvis du ønsker en jevnere konsistens.

TIPS: Legg honning i en skål med varmt vann i 1 minutt hvis den har stivnet.

TIPS: For en kaldere og tykkere smoothie, tilsett noen isbiter og blend til den er helt jevn. Hvis den blir for tykk for din smak, kan du tilsette litt vann.

6

Server chiagrøt, smoothie og surdeigsboller med avokado og røkt laks.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image