topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkålskarri

Blomkålskarri

med røde linser og aprikoschutney

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmelk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

8 g

Mild Mahal

1 stk

Løk

1 g

Chiliflak

2 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

4 g

Grønnsaksbuljong

150 g

Basmatiris

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 3)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier922 kcal
Energi (kj)3858 kj
Fett38.55 g
Mettet fett27.7 g
Karbohydrater108.7 g
Sukker20.3 g
Protein26.54 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halvmåner. Fordel blomkål, gulrot og halvparten av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt og bak i ovnen i 25-30 min.

Kok ris
2

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør godt og kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Stek løk
3

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll røde linser. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smør* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak (hvis ønskelig) og stek i 1 min.

Kok linser
4

Tilsett linser, kokosmelk, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i kjelen. Kok opp og deretter senk varmen, og la putre under lokk i 10 min. Ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, linsene er møre.

Hakk koriander
5

Bland ovnsbakte grønnsaker og soyasaus [1/2 pakke, 2P] med linser når de er ferdige. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.

Server
6

Anrett ris og blomkålskarri med røde linser i dype tallerkener. Pynt med koriander og topp med aprikoschutney og en klatt creme fraiche.