Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Varier middagen din med en rask, deilig vegetarisk curry med linser og velsmakende kokossaus. Curryen lages med ferske grønnsaker, ingefær og hvitløk. Retten toppes med sprø cashewnøtter og frisk koriander, og plutselig har du en liten smaksfest å se frem til. Du har den også på middagsbordet på bare 20 minutter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Gulrot
2 stk
Tomat
1 pakke
Grønne linser
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
200 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk Kan inneholde Melk)
10 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 g
Chiliflak
10 g
Ingefærpasta
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. Kok under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk tomat.
Hell væsken av linser og skyll under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og tomat i 3-4 min.
Tilsett ingefær, Ginger Ninja og gul karripasta. Stek i 1 min.
Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus [1/2 pakke, 2P], og kok opp. La småkoke i 4-5 min. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
I mellomtiden, grovhakk koriander og cashewnøtter.
Anrett ris og kokoskarri i dype tallerkener.
Topp med en klatt yoghurt.
Pynt med cashewnøtter, koriander og chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.