topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild kokoskarri

Mild kokoskarri

med grønne linser og fersk koriander

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Varier middagen din med en rask, deilig vegetarisk curry med linser og velsmakende kokossaus. Curryen lages med ferske grønnsaker, ingefær og hvitløk. Retten toppes med sprø cashewnøtter og frisk koriander, og plutselig har du en liten smaksfest å se frem til. Du har den også på middagsbordet på bare 20 minutter.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Nøtter
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

1 pakke

Grønne linser

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

200 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk Kan inneholde Melk)

10 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 g

Chiliflak

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier802 kcal
Energi (kj)3357 kj
Fett36.7 g
Mettet fett20.8 g
Karbohydrater94.5 g
Sukker12.1 g
Protein19.9 g
Natrium543.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. Kok under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Grovhakk tomat.

Hell væsken av linser og skyll under kaldt vann.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og tomat i 3-4 min.

Lag kokoskarri
4

Tilsett ingefær, Ginger Ninja og gul karripasta. Stek i 1 min.

Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus [1/2 pakke, 2P], og kok opp. La småkoke i 4-5 min. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Hakk koriander
5

I mellomtiden, grovhakk koriander og cashewnøtter.

Server
6

Anrett ris og kokoskarri i dype tallerkener.

Topp med en klatt yoghurt.

Pynt med cashewnøtter, koriander og chiliflak.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.