Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Mild kokoskarri med røde linser og fersk koriander
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Gulrot
2 stk
Tomat
1 pakke
Grønne linser
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
200 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. Kok under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Riv ingefær fint.
Riv gulrot grovt.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Hell væsken av linser og skyll under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og tomat i 3-4 min.
Tilsett ingefær, Ginger Ninja og gul karripasta. Stek i 1 min.
Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus [1/2 pakke, 2P], og kok opp. La småkoke i 4-5 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Grovhakk koriander og cashewnøtter.
Anrett ris og kokoskarri i dype tallerkener.
Topp med en klatt yoghurt.
Pynt med cashewnøtter og koriander.