topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild kokoskarri

Mild kokoskarri

med grønne linser og fersk koriander

Middagen i dag byr på vegetarisk karri med linser og en smakfull kokossaus. Karrien kokes med friske grønnsaker, ingefær og hvitløk. Retten toppes med sprø cashewnøtter og fersk koriander, og på bare 20 minutter har du denne smaksfesten ferdig på bordet.

Tags:
Melkefri
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

1 pakke

Grønne linser

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

200 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier883 kcal
Energi (kj)3696 kj
Fett36.8 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater100.9 g
Sukker14.8 g
Protein30.6 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. Kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk hvitløk og løk. Riv ingefær fint. Riv gulrot grovt. Grovhakk tomat. Hell væsken av linser.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot og tomat i 3-4 min.

Lag kokoskarri
4

Tilsett ingefær, hvitløk, Ginger Ninja og gul karripasta. Stek i 1 min. Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus, og kok opp. La småkoke i 4-5 min. Smak til med salt* og pepper*.

Hakk koriander
5

Grovhakk koriander og cashewnøtter.

Server
6

Anrett ris og kokoskarri i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt. Pynt med cashewnøtter og koriander. Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.