HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMild Kokoskarri
topBanner
Mild kokoskarri

Mild kokoskarri

med grønne linser og fersk koriander

Middagen i dag byr på vegetarisk karri med linser og en smakfull kokossaus. Karrien kokes med friske grønnsaker, ingefær og hvitløk. Retten toppes med sprø cashewnøtter og fersk koriander, og på bare 20 minutter har du denne smaksfesten ferdig på bordet.

Tags:Vegetar
Allergener:glutenSoyaSennepNøtterSellerimelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

1 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

1 pakke

Grønne linser

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

200 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

5 g

Ginger Ninja

(InneholderSennep, Egg)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 1)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier883.37 kcal
Energi (kj)3696.02 kj
Fett36.8255 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater100.8637 g
Sukker14.8 g
Protein30.56 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. Kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

2

Finhakk hvitløk og løk. Riv ingefær fint. Riv gulrot grovt. Grovhakk tomat. Hell væsken av linser.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot og tomat i 3-4 min.

4

Tilsett ingefær, hvitløk, Ginger Ninja og gul karripasta. Stek i 1 min. Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus, og kok opp. La småkoke i 4-5 min. Smak til med salt* og pepper*.

5

Grovhakk koriander og cashewnøtter.

6

Anrett ris og kokoskarri i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt. Pynt med cashewnøtter og koriander. Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.