
Middelhavsinspirert grønnsakspasta
med kremet ricottasaus og gressløk
En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og farge. Den appetittvekkende ricottasausen blandes med herlige grønnsaker som squash, sjampinjong, tomat og hvitløk. Sausen blandes med pasta i kjelen, så det blir mindre oppvask! Vi topper alt med revet ost og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
½ stk
Squash
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
1 pose
Gressløk
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 5)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Grovhakk tomat. Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek sjampinjong i 2-3 min. Senk til middels høy varme og tilsett squash, en klype salt* og pepper*. Stek i 4-5 min under omrøring. Overfør til en skål.

Kok pasta i 2-3 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl], og hell av vannet. Legg pasta tilbake i kjelen og drypp eventuelt over en skvett olivenolje*. Legg lokk på kjelen for å holde varmen.

Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepannen på middels høy varme. Tilsett tomat, hvitløk og Middelhavsdrøm. Stek i 2-4 min under omrøring. Senk til lav varme og rør inn halvparten av gressløken, grønnsaksbuljong, ricotta, crème fraîche [1/2 pakke, 2P], en skvett pastavann*, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*.

Tilsett squash, sopp og pasta til stekepannen og rør godt. Rør inn smør* [1 ss | 2 ss] til smeltet. TIPS: Hvis sausen er litt tykk, kan du bruke en ekstra skvett pastavann for en mer kremet saus.

Anrett pasta i dype tallerkener. Strø over finrevet ost og resterende gressløk.