HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavsinspirert Grønnsakspasta
topBanner
Middelhavsinspirert grønnsakspasta

Middelhavsinspirert grønnsakspasta

med kremet ricottasaus og gressløk

En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og farge. Den appetittvekkende ricottasausen blandes med herlige grønnsaker som squash, sjampinjong, tomat og hvitløk. Sausen blandes med pasta i kjelen, så det blir mindre oppvask! Vi topper alt med revet ost og gressløk.

Tags:RaskVegetar
Allergener:melkSelleriEgggluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Squash

200 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

1 pose

Gressløk

4 g

Middelhavsdrøm

75 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

100 g

Ricotta

(Inneholdermelk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

250 g

Tagliatelle

(InneholderEgg, glutenKan inneholdesoya, sennep, egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør* (steg 5)

½ ts

Salt* (steg 4)

½ ss

Olivenolje* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier728.8149 kcal
Energi (kj)3049.3618 kj
Fett33.669 g
Mettet fett18.6 g
Karbohydrater81.5206 g
Sukker9 g
Protein26.6822 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Grovhakk tomat. Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek sjampinjong i 2-3 min. Senk til middels høy varme og tilsett squash, en klype salt* og pepper*. Stek i 4-5 min under omrøring. Overfør til en skål.

3

Kok pasta i 2-3 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl], og hell av vannet. Legg pasta tilbake i kjelen og drypp eventuelt over en skvett olivenolje*. Legg lokk på kjelen for å holde varmen.

4

Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepannen på middels høy varme. Tilsett tomat, hvitløk og Middelhavsdrøm. Stek i 2-4 min under omrøring. Senk til lav varme og rør inn halvparten av gressløken, grønnsaksbuljong, ricotta, crème fraîche [1/2 pakke, 2P], en skvett pastavann*, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*.

5

Tilsett squash, sopp og pasta til stekepannen og rør godt. Rør inn smør* [1 ss | 2 ss] til smeltet. TIPS: Hvis sausen er litt tykk, kan du bruke en ekstra skvett pastavann for en mer kremet saus.

6

Anrett pasta i dype tallerkener. Strø over finrevet ost og resterende gressløk.