1 stk
Paprika
½ stk
Paprika
2 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Rødløk
250 g
Kjøttdeig
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(InneholderGluten, Hvete)4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)4 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* [4 dl | 8 dl] i en mellomstor gryte. Skjær tomat, rør paprika [½ , 2P] og gul paprika i 2 cm tykke terninger. Fordel grønnsakene på en bakeplate med bakepapir. Drypp over en smule olivenolje* og krydre med Middelhavsdrøm, en klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak øverst i ovnen i 10-15 min.
Finhakk rødløk [½ | 2P] og persille (spar noen blader til pynt). Bland kjøttdeig, løk, egg* [1 | 2 P], panko, Panamad, salt* [¼ ts | ½ ts], en klype pepper* og halvdelen av persille i en stor bolle.
Form kjøttdeig til 2 cm tykke kofta (1 per pers). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kofta i 4-5 min på hver side, eller til de er gjennomstekt. TIPS: Bruk to stekepanner ved behov.
Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong i gryten med kokende vann og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell vannet fra så det kun er bulgur i gryten.
Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Tilsett en klype sitronskall, resterende persille og en smule olivenolje* i den ferdige bulgur. Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Anrett sitronbulgur i skåler og topp med kofta, bakte grønnsaker og en klatt yoghurt. Pynt med persilleblad og servér med sitronbåter ved siden av.