HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSterk Kofta
topBanner
Sterk kofta

Sterk kofta

med ovnsbakte grønnsaker & sitronbulgur

Tags:Rask
Allergener:GlutenHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Paprika

½ stk

Paprika

2 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rødløk

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(InneholderGluten, Hvete)

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier625 kcal
Energi (kj)2615 kj
Fett26.28 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater53.22 g
Sukker23.3 g
Protein40.48 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* [4 dl | 8 dl] i en mellomstor gryte. Skjær tomat, rør paprika [½ , 2P] og gul paprika i 2 cm tykke terninger. Fordel grønnsakene på en bakeplate med bakepapir. Drypp over en smule olivenolje* og krydre med Middelhavsdrøm, en klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak øverst i ovnen i 10-15 min.

2

Finhakk rødløk [½ | 2P] og persille (spar noen blader til pynt). Bland kjøttdeig, løk, egg* [1 | 2 P], panko, Panamad, salt* [¼ ts | ½ ts], en klype pepper* og halvdelen av persille i en stor bolle.

3

Form kjøttdeig til 2 cm tykke kofta (1 per pers). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kofta i 4-5 min på hver side, eller til de er gjennomstekt. TIPS: Bruk to stekepanner ved behov.

4

Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong i gryten med kokende vann og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell vannet fra så det kun er bulgur i gryten.

5

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Tilsett en klype sitronskall, resterende persille og en smule olivenolje* i den ferdige bulgur. Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

6

Anrett sitronbulgur i skåler og topp med kofta, bakte grønnsaker og en klatt yoghurt. Pynt med persilleblad og servér med sitronbåter ved siden av.