Hvem liker vel ikke lune og krydrede meksikanske smaker? I dagens rett serverer vi en smaksrik bowl med luftig ris krydret med våre egne krydderblandinger, Ay Cajun-ba og Tex Mex, og toppet med smørstekt laks og mild rømme. Server med en deilig og forfriskende maissalsa som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
½ stk
Lime
5 g
Tex-Mex
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
1 stk
Mais
1 stk
Vårløk
½ g
Chiliflak
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
4 g
Røkt paprikapulver
150 g
Jasminris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris, Ay Cajun-ba, Tex-Mex og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre under lokk i 14 min på lav varme. Ta kjelen av varmen.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og røkt paprikapulver når det gjenstår 2 min av steketid. Hell smeltet smør over fisken med en skje.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Hell ut væske fra mais.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Riv blader av koriander.
Bland mais, vårløk, tomat, koriander, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Fordel ris og salat i skåler.
Topp med laks og en klatt rømme.
Dryss over chiliflak [1/2 pose, 2P].
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.