Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk laksebowl

Meksikansk laksebowl

med maissalat og rømme

Hvem liker vel ikke lune og krydrede meksikanske smaker? I dagens rett serverer vi en smaksrik bowl med luftig ris krydret med våre egne krydderblandinger, Ay Cajun-ba og Tex Mex, og toppet med smørstekt laks og mild rømme. Server med en deilig og forfriskende maissalsa som tilbehør.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Hvetefri
Superrask
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

½ stk

Lime

5 g

Tex-Mex

1 stk

Tomat

1 stk

Koriander

1 stk

Mais

1 stk

Vårløk

½ g

Chiliflak

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

4 g

Røkt paprikapulver

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier842 kcal
Energi (kj)3522 kj
Fett40.1 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater78.6 g
Sukker8.3 g
Protein40.1 g
Natrium69.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris, Ay Cajun-ba, Tex-Mex og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre under lokk i 14 min på lav varme. Ta kjelen av varmen.

Stek fisk
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og røkt paprikapulver når det gjenstår 2 min av steketid. Hell smeltet smør over fisken med en skje.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag salsa
3

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Hell ut væske fra mais.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Riv blader av koriander.

Bland mais, vårløk, tomat, koriander, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Server
4

Fordel ris og salat i skåler.

Topp med laks og en klatt rømme.

Dryss over chiliflak [1/2 pose, 2P].

TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image