
Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 porsjoner. Hva sier du til en svipptur innom Mexico i lunsjen? Denne mettende bowlen består av ovnsbakte søtpotetterninger, syrlig quinoa, kremet guacamole, friske grønnsaker og tortillachips. Vel bekomme!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Quinoa
450 g
Søtpotet
1 stk
Avokado
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde spor av: Melk)
1 stk
Tomat
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Sitrusfrukt
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
¼ ts
Salt til poteter
½ ts
Salt til quinoa
5 dl
Vann til quinoa
¼ ts
Salt til guacamole
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).loveu2
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett quinoa, buljong og salt.
Senk til middels varme og la koke i 12-15 min, eller til quinoa dobler i størrelse.
Hell ut vannet.
Halver sitrusfrukt.
Bland olivenolje, sitrusfruktsaft, salt og en klype pepper i en liten skål.
Vend inn sitrusdressingen i kjelen med quinoa.

I mellomtiden, Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Finhakk tomat.
Skyll salatblanding.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i guacamolen.

Rør i quinoa med en gaffel og anrett i skåler.
Topp med søtpotet, tomat, salatblanding, guacamole, rømme og tortillachips.