Skip to main content
Meksikansk quinoabowl

Meksikansk quinoabowl

2 porsjoner | med guacamole og tortillachips

Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 porsjoner. Hva sier du til en svipptur innom Mexico i lunsjen? Denne mettende bowlen består av ovnsbakte søtpotetterninger, syrlig quinoa, kremet guacamole, friske grønnsaker og tortillachips. Vel bekomme!

Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Quinoa

450 g

Søtpotet

1 stk

Avokado

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

1 stk

Tomat

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

1 stk

Sitrusfrukt

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

½ ts

Salt til quinoa

5 dl

Vann til quinoa

¼ ts

Salt til guacamole

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier661 kcal
Energi (kj)2764 kj
Fett36.8 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater69.9 g
Sukker6.3 g
Fiber11.1 g
Protein10.9 g
Natrium560.5 mg
Potassium563 mg
Calcium30 mg
Iron0.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).loveu2

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Kok quinoa
2

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett quinoa, buljong og salt.

Senk til middels varme og la koke i 12-15 min, eller til quinoa dobler i størrelse.

Hell ut vannet.

Halver sitrusfrukt.

Bland olivenolje, sitrusfruktsaft, salt og en klype pepper i en liten skål.

Vend inn sitrusdressingen i kjelen med quinoa.

Lag guacamole
3

I mellomtiden, Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Finhakk tomat.

Skyll salatblanding.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i guacamolen.

Server
4

Rør i quinoa med en gaffel og anrett i skåler.

Topp med søtpotet, tomat, salatblanding, guacamole, rømme og tortillachips.