Har du hørt om taquitos før? Det er en meksikansk rett som består av små, sammenrullede tortillabrød med fyll. Vi lager vår variant med gulrot, løk, svarte bønner, hvitløk, revet ost og Tex-Mex-krydder. Taquitosene serveres med myke, ovnsbakte cajunpoteter, en syrlig spinatsalat med lime, enchiladasaus og kremet svart sesammajones som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Svarte bønner
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
5 g
Tex-Mex
30 g
Spinat
500 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Lime
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
10 g
Sriracha
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ dl
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til myke og gylne.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Hell av væske og skyll svarte bønner.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk med salt [1/4 ts | 1/2 ts] under omrøring i 3-4 min, til myke.
Tilsett hvitløk og Tex-Mex, og stek videre i 1 min, til velduftende.
Tilsett svarte bønner og vann [1/2 dl | 1 dl]. La putre under omrøring i 3-4 min, til myke.
Fjern stekepannen fra varme og bland inn halvparten av enchiladasaus.
Legg tortillabrød på et skjærebrett. Fyll med bønner og ost. Rull sammen og legg med kanten ned i en ildfast form.
Topp med en stor skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.
Stek i ovnen i 8-10 min, til gylne og noe sprø.
Skyll og grovhakk spinat.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], limesaft [1/2 ss | 1 ss], en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Anrett taquitos og potet på tallerkener.
Topp med resterende enchiladasaus.
Server med spinatsalat og en klatt svart sesammajones på siden.