Meksikansk svinefilet og enchiladasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk svinefilet og enchiladasaus

Meksikansk svinefilet og enchiladasaus

med ovnsbakte cajungrønnsaker

Svinefileten blir ekstra mør hvis den først pannestekes, før den tilberedes i ovnen. I dag smaksetter vi kjøttet med vår meksikanske krydderblanding, Tex-Mex, før den serveres med en fyldig enchiladasaus. Som tilbehør ovnsbaker vi potet, løk og mais med cajunkrydder, og vender inn fersk spinat når grønnsakene har blitt møre. Server den meksikanskinspirerte retten med en klatt majones og et dryss gressløk.

Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

100 g

Enchiladasaus

1 g

Mais

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

30 g

Spinat

1 stk

Gressløk

5 g

Tex-Mex

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

250 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2524 kj
Fett22.3 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater63.5 g
Sukker12.8 g
Protein36.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skjær løk i 2 cm brede båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.

Stek kjøtt
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk svinefilet med kjøkkenpapir, og krydre med Tex-Mex på alle sider.

Legg svinefilet i pannen og krydre med salt. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 18-20 min.

Pakk svinefilet i folie, og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa i midten.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, hell væsken av mais.

Skyll spinat.

Grovhakk gressløk.

Lag saus
4

Når det gjenstår 5 min av grønnsakenes steketid, legg mais på samme stekebrett. Stek i resterende tid.

Varm opp samme stekepanne på middels varme. La enchiladasaus og vann koke i 1-2 min, til gjennomvarmt.

Tilsett spinat
5

Vend inn spinat med ovnsbakte grønnsaker.

Skjær kjøtt i 3 skiver per person på et eget skjærebrett.

Server
6

Anrett grønnsaker og svinefilet på tallerkener. Hell enchiladasaus over kjøttet.

Dryss over gressløk og server med en klatt majones.