topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk rekebowl

Meksikansk rekebowl

med avokado og sterk chili-peanøttopping

Dagens middag er en spennende, kreativ og hurtig bowl fylt med klassiske meksikanske ingredienser. Vi fyller bowlen med ris, smørstekte tex-mex-reker, friske avokadoskiver og en pikant pico de gallo - en meksikansk tomatsalsa. Retten toppes med sprø chilipeanøtter og en smakfull cajun-yoghurt.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Peanøtter
Melk
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Avokado

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

150 g

Basmatiris

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Tomat

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salsa

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til peanøttolje

¼ ts

Salt til peanøttolje

¼ ts

Sukker til peanøttolje

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Smør til saus

1 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier725 kcal
Energi (kj)3034 kj
Fett34.3 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater74.1 g
Sukker6.5 g
Protein22.9 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris og salt og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag pico de gallo
2

I mellomtiden, finhakk tomat, rødløk og koriander.

Skjær lime i båter.

Bland tomat, rødløk, koriander, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og salt i en liten skål.

Bland peanøttopping
3

Grovhakk peanøtter.

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet. Fjern fra varmen og rør inn chiliflak og sukker. Smak til med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Forbered avokado
4

I mellomtiden, del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Stek reker
5

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek reker og krydre med Tex-Mex og en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Tilsett smør, vann og en skvett limesaft. Rør til smøret smelter, og fjern fra varmen.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Legg på pico de gallo, avokado og reker. Hell kraft fra stekepannen over rekene.

Topp med sterk peanøttopping og en klatt yoghurt.