Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk nachopanert torsk

Meksikansk nachopanert torsk

med ovnsbakt potet, mais og limedressing

Tortillachips passer ikke bare til fredagstacoen, de kan også brukes for å gjøre paneringen ekstra sprø! Det har vi gjort i denne oppskriften. Vi steker texmex-krydret, nachopanert torsk til perfeksjon, samtidig som vi ovnsbaker cajunkrydret potet og mais som senere blandes med fersk spinat. Herligheten serveres med en syrlig rømmedressing med lime som tilbehør.

Allergener:
Fisk
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Lime

37.5 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

1 stk

Mais

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

30 g

Spinat

5 g

Tex-Mex

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier620 kcal
Energi (kj)2596 kj
Fett15.1 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater80.5 g
Sukker9.1 g
Protein36.9 g
Natrium0.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland limedressing
2

Halver lime.

Bland rømme, limesaft og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skyll spinat.

Hell væske av mais.

Paner fisk
4

I mellomtiden, knus tortillachips i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland knuste tortillachips og Tex-Mex i en tredje dyp tallerken.

Tørk torsk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend torsk først i mel, deretter i egg og til slutt i tortillachips.

TIPS:Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek fisk
5

Tilsett mais på stekebrettet og bland godt når det gjenstår 10 min av potetens steketid.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek torsk i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Bland spinat med potet på stekebrettet rett før servering.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, potet og grønnsaker på tallerkener.

Server med limedressing.