Dagens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lange en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagede krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
1 stk
Mais
390 g
Grønne linser
(Kan inneholde spor av: Gluten)
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
35 g
Tomatpure
2 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
75 g
Tortillachips
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 3)
Finhakk løk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Hell væsken av mais. Skyll linser under kaldt vann i en sil.
Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk med en klype salt i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min.
Skjær tomater i små terninger og sett til side i en skål. Grovhakk koriander.
Anrett linsegryte i dype tallerkener. Topp med revet mozzarella, tomatsalsa og resterende koriander. Drypp over noen klatter rømme. Server tortillachips på siden.