topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk kyllingbowl

Meksikansk kyllingbowl

med maissalsa og avokadocrema

Dagens meksikanske kyllingbowl inneholder en rekke spennende smakskombinasjoner. Vi ovnsbaker kylling, før vi deler den med gaffel og lar mild goudaost smelte over kjøttet. Samtidig koker vi ris med meksikanske kryddder, og tilbereder en frisk maissalsa med tomat, rødløk, oregano og lime. Vi topper kyllingbowlen med avokadocrema, creme fraice og krydret sriracha, og serverer den med tortillachips.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

½ boks

Mais

37.5 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

150 g

Langkornet hvit ris

10 g

Sriracha

½ stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 pose

Oregano

1 stk

Lime

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Avokado

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salsa

¼ ts

Salt til guacamole

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1144 kcal
Energi (kj)4785 kj
Fett59 g
Mettet fett26.8 g
Karbohydrater96.1 g
Sukker12.6 g
Protein50.4 g
Natrium17.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Krydre hver side av kylling med salt.

Legg på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 15-18 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Kok ris
2

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag salsa
3

I mellomtiden, hell væske av mais.

Skjær tomat i 1 cm biter.

Del rødløk i to og finhakk.

Grovhakk oregano.

Skjær lime i båter.

Bland tomat, mais, rødløk, hakket oregano og en stor skvett limesaft i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Krydre med en klype salt og pepper.

Lag crema
4

Finhakk eller press hvitløk.

Del avokado i to, fjern stein og bruk en skje for å grave ut innmaten. Overfør til en skål.

Tilsett halvparten av creme fraiche, hvitløk, en stor skvett limesaft, salt. Mos med en gaffel, til mykt.

Forbered kylling
5

Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv den fra hverandre til små biter.

Strø gouda over kyllingen og la den smelte.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kylling, salsa og avokadocrema.

Servre med tortillachips på siden.

Hell over litt creme fraiche og sriracha.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak, det er sterkt.