Pankopanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert kylling

Pankopanert kylling

med ostetoppede fries og spinatsalat

Tex-Mex-inspirert mat er ofte en sikker vinner på middagsbordet, og denne retter er intet unntak. By middagsgjestene på pankopanert kylling og ovnsbakte fries som toppes med finrevet ost. Som tilbehør lager vi en rask og enkel salat med gulrot, tomat og spinat, og blander en enkel cajunkrydret rømmedressing som er perfekt å dyppe både kylling og fries i.

Allergener:
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier825 kcal
Energi (kj)3451 kj
Fett31.7 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater83.3 g
Sukker9.4 g
Protein52.7 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Tex-Mex, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland dressing
2

I mellomtiden, bland rømme, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper i en liten skål.

Paner kylling
3

Skjær hvert kyllingbryst i tre strimler på et eget skjærebrett. Krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Mamas Favoritt i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min per side, eler til gyllen og gjennomstekt. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.

Finhakk tomat.

Bland gulrot, spinat, tomat, salt og olivenolje i en mellomstor skål.

Ta ferdigstekte fries ut av ovnen og topp med finrevet ost. La osten smelte over potetene.

Server
6

Anrett kylling, ostetoppede fries og salat på tallerkener.

Server med cajundressing som dipp.