Tex-Mex-inspirert mat er ofte en sikker vinner på middagsbordet, og denne retter er intet unntak. By middagsgjestene på pankopanert kylling og ovnsbakte fries som toppes med finrevet ost. Som tilbehør lager vi en rask og enkel salat med gulrot, tomat og spinat, og blander en enkel cajunkrydret rømmedressing som er perfekt å dyppe både kylling og fries i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
500 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Gulrot
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til saus
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Tex-Mex, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, bland rømme, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper i en liten skål.
Skjær hvert kyllingbryst i tre strimler på et eget skjærebrett. Krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Mamas Favoritt i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min per side, eler til gyllen og gjennomstekt. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.
Finhakk tomat.
Bland gulrot, spinat, tomat, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Ta ferdigstekte fries ut av ovnen og topp med finrevet ost. La osten smelte over potetene.
Anrett kylling, ostetoppede fries og salat på tallerkener.
Server med cajundressing som dipp.