Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
1 g
Oregano, tørket
1 stk
Paprika
1 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Basilikum
½ stk
Sitron
250 g
Torsk
100 g
Gresk ost
2 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.
Del poteter i to. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Grovhakk basilikumblader.
Bland hvitløk, sitronsaft, grønnsaksbuljong, smør, basilikum og salt i en skål. Mos med en gaffel.
Del cherrytomater i to. Legg cherrytomater i bunnen av en ildfast form med bakepapir i. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper.
Legg fisk over tomatene og topp med urtesmør. Sett til side.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm strimler.
Når potetene har 15 min igjen, legg paprika på stekebrettet med poteter. Sett også inn den ildfaste formen med fisk. Bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Når poteter og paprika er ferdig stekt, smuldre gresk salatost over.
Fordel greske poteter og paprika på tallerkener.
Topp med cherrytomater og fisk.
Øs urtesmør over fisken.
Server sitronbåter på siden og press en skvett over om ønskelig.