Middelhavsinspirert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert torsk

Middelhavsinspirert torsk

med gresk salatost og syrlig basilikumsmør

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Celery
Pesce
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Basilikum

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

100 g

Gresk ost

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier587 kcal
Energi (kj)2458 kj
Fett26.6 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater42.1 g
Sukker10.4 g
Fiber6.7 g
Protein36.9 g
Natrium409 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.

Del poteter i to. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Grovhakk basilikumblader.

Bland hvitløk, sitronsaft, grønnsaksbuljong, smør, basilikum og salt i en skål. Mos med en gaffel.

Forbered fisk
3

Del cherrytomater i to. Legg cherrytomater i bunnen av en ildfast form med bakepapir i. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper.

Legg fisk over tomatene og topp med urtesmør. Sett til side.

Bak paprika og fisk
4

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm strimler.

Når potetene har 15 min igjen, legg paprika på stekebrettet med poteter. Sett også inn den ildfaste formen med fisk. Bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Tilsett gresk salatost
5

Når poteter og paprika er ferdig stekt, smuldre gresk salatost over.

Server
6

Fordel greske poteter og paprika på tallerkener.

Topp med cherrytomater og fisk.

Øs urtesmør over fisken.

Server sitronbåter på siden og press en skvett over om ønskelig.