topBanner
Marokkanske kikerter

Marokkanske kikerter

med spinatcouscous & persille

Dette er en perfekt rett når du har det litt travelt. En varm, kremet gryterett med kikerter, grønnsaker, knuste tomater og kokosmelk med smakfulle krydderblandinger fra Midtøsten. Server med varm couscous blandet med spinat og persille. Dette er en middag for alle sansene.

Tags:VegetarRask
Allergener:NøtterHveteSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

100 ml

Kokosmelk

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

4 g

Saha-Ras

1 boks

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

½ pakke

Tomatpure

100 g

Couscous

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

1 stk

Rødløk

1 pakke

Kikerter

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pakke

Chiliflak

60 g

Spinat

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann* (steg 1)

½ dl

Vann* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2577 kj
Kalorier616 kcal
Fett19.25 g
Mettet fett9.13 g
Karbohydrater76.55 g
Sukker20.41 g
Protein22.63 g
Natrium3.574 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp vann [2,5 dl I 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett couscous og en skvett olivenolje, og rør godt. Legg lokk på og fjern kjelen fra varmen. La hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk eller press hvitløk. Skyll kikerter i et dørslag under kaldt vann. Skyll spinat.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og gulrot i 3-4 min. Stek kikerter, hvitløk, tomatpuré [½ boks, 2P] og Saha-Ras i 1 min.

4

Tilsett hakkede tomater, kokosmelk [½ boks, 2P], vann [1/2 dl I 1 dl], salt og en klype chiliflak. La småkoke i 4-5 min. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Bruk mer chiliflak hvis du liker sterk mat.

5

Grovhakk mandler. Grovhakk persille. Grovhakk spinat. Rør inn spinat med couscous og halvparten av persillen.

6

Fordel spinatcouscous i dype tallerkener med kikerter over. Toppes med mandler og resterende persille.