Skip to main content
Mandelpanert svinekjøtt
Mandelpanert svinekjøtt

Mandelpanert svinekjøtt

med ovnsbakte grønnsaker og sennepsdressing

God helgemat eller hverdagsluksus? Du bestemmer! Her byr vi nemlig på en deilig kombinasjon av gode råvarer som tilberedes på en festlig måte. Vi ovnsbaker grønnsaker og mandelpanert svinekjøtt, og serverer det hele med frisk spinat og en kremet sennepsdressing med creme fraiche og hvitløk!

Tags:
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Allergener:
Senf
Milk
Tree nuts
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12 g

Grov sennep

75 ml

Rømme

250 g

Svinefilet

4 g

Kyllingbuljong

½ stk

Hvitløk

20 g

Mandler

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

60 g

Spinat

2 stk

Pastinakk

1 stk

Knollselleri

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier513 kcal
Energi (kj)2148 kj
Fett19.8 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater43.1 g
Sukker21.9 g
Fiber13 g
Protein37.2 g
Natrium426.6 mg
Potassium222 mg
Calcium24.4 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta svinekjøtt ut av kjøleskapet og krydre med en klype salt.

Skjær gulrot og pastinakk (uskrelte) og paprika i 2 cm store biter.

Skjær løk i 2 cm brede båter.

Skrell og skjær knollselleri i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med kyllingbuljong, salt og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til møre.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Paner svinekjøtt
2

I mellomtiden, finhakk mandler og strø utover en tallerken. Vend svinekjøtt i mandler.

TIPS: Du kan knuse mandlene i posen ved hjelp av en kjevle, eller i en mortel. Jo finere du hakker mandlene, jo lettere fester de seg til kjøttet.

Stek svinekjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet. Snu forsiktig.

Overfør svinekjøtt til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-13 min.

Når kjøttet er ferdig stekt, pakk inn i folie og la hvile.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Bland sennepsdressing
4

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, rømme, grov sennep og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Tilsett sennep etter smak.

Bland grønnsaker
5

Bland ovnsbakte grønnsaker, spinat, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.

Skjær svinekjøtt i skiver.

Server
6

Fordel ovnsbakte grønnsaker med spinat på tallerkener.

Topp med mandelpanert svinekjøtt, og server med sennepsdressing.