Mandelpanert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanert svinekjøtt

Mandelpanert svinekjøtt

med ovnsbakte grønnsaker og yoghurtdressing

I dag byr vi på en fargerik kombinasjon av krydrede ovnsbakte grønnsaker og mørt svinekjøtt panert med mandler for å gjøre smaksopplevelsen ekstra sprø. Vi topper det hele med å lage en frisk rømmedressing med sitron og persille.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Egg
Melk
Gluten
Hvete
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Svin ytrefilet

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier709 kcal
Energi (kj)2967 kj
Fett17.6 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater83.7 g
Sukker18.8 g
Protein53.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet, gulrot og rødbete (alle uskrelt) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.

Stek i 25-30 min, til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

Finhakk mandler.

Grovhakk persille (spar noen blader til pynt).

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.

TIPS: Jo finere du hakker mandlene, desto lettere er det å panere kjøttet.

Panér kjøtt
3

Visp egg i en liten skål.

Bland hakkede mandler, panko, Mamas Favoritt og salt i en annen skål.

Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir.

Dypp svinekjøtt først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.

Stek kjøtt
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov slik at kjøttet ikke fester seg i pannen.

TIPS: Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydinger av rosa i midten.

Lag persilledressing
5

Bland rømme, hvitløk, en skvett sitronsaft, salt, en klype pepper og finhakket persille i en skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener og strø over resterende persilleblader. Topp med svinekjøtt og persilletdressing.