I dag byr vi på en fargerik kombinasjon av krydrede ovnsbakte grønnsaker og mørt svinekjøtt panert med mandler for å gjøre smaksopplevelsen ekstra sprø. Vi topper det hele med å lage en frisk rømmedressing med sitron og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Svin ytrefilet
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til grønnsaker
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til kjøtt
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet, gulrot og rødbete (alle uskrelt) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.
Stek i 25-30 min, til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Finhakk mandler.
Grovhakk persille (spar noen blader til pynt).
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.
TIPS: Jo finere du hakker mandlene, desto lettere er det å panere kjøttet.
Visp egg i en liten skål.
Bland hakkede mandler, panko, Mamas Favoritt og salt i en annen skål.
Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir.
Dypp svinekjøtt først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov slik at kjøttet ikke fester seg i pannen.
TIPS: Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydinger av rosa i midten.
Bland rømme, hvitløk, en skvett sitronsaft, salt, en klype pepper og finhakket persille i en skål.
Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener og strø over resterende persilleblader. Topp med svinekjøtt og persilletdressing.