Mandelpanert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanert svinekjøtt

Mandelpanert svinekjøtt

med ovnsbakte grønnsaker og yoghurtdressing

I dag byr vi på en fargerik kombinasjon av krydrede ovnsbakte grønnsaker og mørt svinekjøtt panert med mandler for å gjøre smaksopplevelsen ekstra sprø. Vi topper det hele med å lage en frisk yoghurtdressing med sitron og persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Nøtter
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Rødbete

2 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

½ stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

300 g

Svin ytrefilet

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier758 kcal
Energi (kj)3172 kj
Fett24.1 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater81.5 g
Sukker18.9 g
Protein53.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet, gulrot og rødbete (alle uskrelt) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett [2 stekebrett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.

Stek i 25-30 min, til gylne.  

Forbered råvarer
2

Finhakk mandler.

Grovhakk persille (spar noen blader til pynt). 

Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P].

Skjær sitron i båter.

Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.

TIPS: Jo finere du hakker mandlene, desto lettere er det å panere kjøttet.

Panér kjøtt
3

Bland hakkede mandler, panko og salt [1/4 ts I 1/2 ts] i en skål.

Visp egg [1 stk I 2 stk] med en skvett vann i en annen skål. 

Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir.

Dypp svinekjøtt først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. 

TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke melk [2 ss | 4 ss].

Stek kjøtt
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. 

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov slik at kjøttet ikke fester seg i pannen.

TIPS: Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir for å fjerne overskytende olje.

Lag yoghurtdressing
5

Bland yoghurt, hvitløk, en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts I 1/2 ts], en klype pepper og finhakket persille i en skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener og strø over resterende persilleblader. Topp med svinekjøtt og yoghurtdressing.