Mandelpanert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanert svinekjøtt

Mandelpanert svinekjøtt

med ovnsbakte grønnsaker og sennepsdressing

God helgemat eller hverdagsluksus? Du bestemmer! Her byr vi nemlig på en deilig kombinasjon av riktig gode råvarer som tilberedes på en festlig måte! Ovnsbakte poteter, rødbeter og pastinakk får selskap i ovnen av saftig mandelpanert svinekjøtt! Vi serverer kjøtt, poteter og grønnsaker med en kremet sennepsdressing med rømme og hvitløk!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Nøtter
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Squash

1 stk

Rødløk

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

½ stk

Hvitløk

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier623 kcal
Energi (kj)2606 kj
Fett21.2 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater58.3 g
Sukker13.9 g
Protein48.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær gulrot (uskrellet) og squash i 1 cm tykke skiver. Skjær rødløk i 2 cm store båter. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med kyllingbuljong og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass.

Paner svinekjøtt
2

Skjær svinekjøtt i to like store stykker på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt*. Finhakk mandler og strø utover en tallerken. Vend svinekjøtt i mandel og press lett. TIPS: Du kan knuse mandlene i posen ved hjelp av en kjevle, eller i en mortel. Jo finere du hakker mandlene, jo lettere fester de seg til kjøttet.

Lag sennepsdressing
3

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland hvitløk, rømme [1/2 pakke, 2P], grov sennep og en klype salt* og pepper* i en skål.

Stek kjøtt
4

Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen; varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek panert svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Snu forsiktig. 

Bland grønnsaker
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Bland ovnsbakte grønnsaker, spinat, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål eller rett på stekebrettet (hvis det ikke er for varmt). 

6

Fordel ovnsbakte grønnsaker med spinat på tallerkener. Topp med mandelpanert svinekjøtt. Drypp over noen klatter sennepsdressing.