topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lun kyllingsalat

Lun kyllingsalat

med hvitløkskrutonger og speilegg (OBS! Egg følger ikke med)

Denne fyldige salaten består av saftig kylling på en seng av sprø salat, toppet med speilegg, knasende hvitløkskrutonger og finrevet ost. Salaten blandes med en smaksrik sennepsdressing med majones. Så enkelt, men så godt!

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

3 stk

Gulrot

60 g

Salatblanding

1 stk

Tomat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)2998 kj
Fett36.4 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater45.3 g
Sukker14.7 g
Protein51.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk eller press hvitløk.

Skrell gulrot i tynne strimler. Finhakk den siste biten.

Grovhakk tomat.

Skyll salatblanding.

Riv baguette i små biter.

Bak hvitløkskrutonger
2

Fordel baguettebiter på et stekebrett med bakepapir.

Bland med hvitløk, en stor skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til sprø og gylne.

Stek kylling
3

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Skjær kylling i tre skiver på et eget stekebrett.

Legg kylling i pannen, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.

Stek i 3-4 min per side, eller til brunet og gjennomstekt. Legg over på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek egg
4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek egg [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller til eggehviten stivner og plommen er slik du foretrekker den.

Krydre med en klype salt og pepper.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland sennep, majones, vann [1 ss | 2 ss], halvparten av ost og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Bland inn salatblanding, gulrot og tomat.

Skjær kylling i tynne skiver.

TIPS: Bland salaten rett før servering.

Server
6

Anrett salat i skåler og topp med hvitløkskrutonger og kylling.

Topp med speilegg og dryss over resterende finrevet ost.