På jakt etter nye og spennende smaker? Vår Marokkanske lammetagine og couscous bringer Marokkos klassiske smaker til ditt spisebord. Nyt retten med syrlig appelsin og ferske urter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Lammestek
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Gulrot
½ stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomatpure
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder: Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Appelsin
1 stk
Mynte & koriander
100 g
Couscous
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)
2.5 dl
Vann til couscous
¼ ts
Salt til couscous
1 ss
Olje til couscous
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Ta lam ut av kjøleskapet for å romtempereres.
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele vann og salt.
Tilsett couscous og olivenolje. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Rør opp med en gaffel.
Skjær et sikksakk-mønster i fettsiden med 1 cm mellomrom og krydre med salt.
Legg kjøtt med fettsiden ned i en mellomstor stekepanne. Varm opp stekepannen på middels varme og stek uavbrutt i 8-9 min, eller til gyllent.
Øk til høy varme og brun kjøttet på alle sider i 30 sek. Legg over på et stekebrett med bakepapir, med fettsiden opp. Bak i ovnen i 15 min, eller til gjennomstekt.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.
Grovhakk gulrot og løk i 1 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og gulrot i 1-2 min, til de mykner. Tilsett Goan Xacuti og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett hvitløk, tomatpure, aprikoschutney, kyllingbuljong, vann, salt og en klype pepper.
Kok opp og la småkoke på middels varme i 2-3 min, eller til sausen tykner noe.
Skjær topp og bunn av appelsin og skrell. Del i to på langs, fjern det hvite fruktkjøttet og frø, og skjær i 1 cm tykke skiver.
Plukk og grovhakk mynte- og korianderblad.
Grovhakk mandler.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett couscous i skåler og topp med lam.
Garner med mandler og koriander.
Server saus, appelsin, yoghurt, mynte og koriander i separate skåler.