Marokkansk lammetagine og couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk lammetagine og couscous

Marokkansk lammetagine og couscous

med mynte, koriander og appelsin

På jakt etter nye og spennende smaker? Vår Marokkanske lammetagine og couscous bringer Marokkos klassiske smaker til ditt spisebord. Nyt retten med syrlig appelsin og ferske urter.

Allergener:
Sennep
Nøtter
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Lammestek

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomatpure

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder: Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Appelsin

1 stk

Mynte & koriander

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

1 ss

Olje til couscous

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1034 kcal
Energi (kj)4327 kj
Fett69 g
Mettet fett26 g
Karbohydrater67.5 g
Sukker24.2 g
Protein34.3 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Ta lam ut av kjøleskapet for å romtempereres.

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele vann og salt.

Tilsett couscous og olivenolje. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør opp med en gaffel.

Stek lam
2

Skjær et sikksakk-mønster i fettsiden med 1 cm mellomrom og krydre med salt.

Legg kjøtt med fettsiden ned i en mellomstor stekepanne. Varm opp stekepannen på middels varme og stek uavbrutt i 8-9 min, eller til gyllent.

Øk til høy varme og brun kjøttet på alle sider i 30 sek. Legg over på et stekebrett med bakepapir, med fettsiden opp. Bak i ovnen i 15 min, eller til gjennomstekt.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.

Forbered grønnsaker
3

Grovhakk gulrot og løk i 1 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 1-2 min, til de mykner. Tilsett Goan Xacuti og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett hvitløk, tomatpure, aprikoschutney, kyllingbuljong, vann, salt og en klype pepper.

Kok opp og la småkoke på middels varme i 2-3 min, eller til sausen tykner noe.

Forbered garnering
5

Skjær topp og bunn av appelsin og skrell. Del i to på langs, fjern det hvite fruktkjøttet og frø, og skjær i 1 cm tykke skiver.

Plukk og grovhakk mynte- og korianderblad.

Grovhakk mandler.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett couscous i skåler og topp med lam.

Garner med mandler og koriander.

Server saus, appelsin, yoghurt, mynte og koriander i separate skåler.