topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cæsarsalat

Cæsarsalat

med hvitløkskrutonger og speilegg (OBS! Egg følger ikke med)

Tags:
Carb Smart
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

1 stk

Hvitløk

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

100 g

Salatblanding

300 g

Kyllingbryst

20 g

Finrevet ost

2 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2463 kj
Fett26.23 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater40.93 g
Sukker10.9 g
Protein46.92 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk eller press hvitløk. Skrell gulrot i tynne strimler. Riv baguette i små biter. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær i to med en skarp kniv på et nytt skjærebrett. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

Bak hvitløkskrutonger
2

Fordel baguettebiter på et stekebrett med bakepapir. Bland inn hvitløk, en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i 8-10 min, eller til sprø og gylden.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en tallerken.VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Speil egg
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek egg* [2 stk | 4 stk] i 3-4 min, eller til eggeplommen begynner å stivne. Krydre med en klype salt*.

Bland salat
5

Skjær kylling i tynne skiver. Bland sennep, majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvparten av osten, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland inn salatblanding og gulrot. TIPS: Bland salaten rett før servering, så holder den seg friskere.

Server
6

Fordel cæsarsalat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kylling og speilegg. Strø over resterende ost.