Kyllingfilet og kremet peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingfilet og kremet peppersaus

Kyllingfilet og kremet peppersaus

med ovnsbakte grønnsaker og villris

Denne klassikeren har fått en eksotisk vri. Brunet kylling på en seng av basmatiris, toppet med en nydelig kremet peppersaus med gressløk og med ovnsbakte grønnsaker til. En smakfull rett som hele familien kommer til å bli mett av.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Enkel
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Squash

½ stk

Rødløk

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Kyllingbryst

30 g

Spinat

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier716 kcal
Energi (kj)2996 kj
Fett23.6 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater77.9 g
Sukker13.1 g
Protein43.7 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/220°C.

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris og salt, og dekk til med lokk. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. La risen hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Del squash i to og skjær i 2 cm tykke halvmåner.

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.

Skjær paprika i 1 cm strimler.

Finhakk gressløk.

Skyll spinat.

Bak grønnsaker
3

Fordel squash, rødløk, gulrot og paprika på et stekebrett med bakepapir.

Hell over en skvett olivenolje, krydre med en stor klype salt og pepper og bland godt.

Bak 25-30 min, eller til myke.

Vend spinat med ferdigstekte grønnsaker på stekebrettet.

Stek kylling
4

Krydre kyllingbryst med en klype salt.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken og dekk til.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag peppersaus
5

Senk til middels lav varme. Tilsett matfløte, kyllingbuljong og krydre med en stor klype pepper. La putre i 3-4 min.

Rør inn gressløk og krydre med salt.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, ris og kylling på tallerkener.

Topp med kremet peppersaus.