Denne klassikeren har fått en eksotisk vri. Brunet kylling på en seng av basmatiris, toppet med en nydelig kremet peppersaus med gressløk og med ovnsbakte grønnsaker til. En smakfull rett som hele familien kommer til å bli mett av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
½ stk
Rødløk
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Kyllingbryst
30 g
Spinat
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
1 pose
Gressløk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 200°C/220°C.
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett ris og salt, og dekk til med lokk. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. La risen hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.
Del squash i to og skjær i 2 cm tykke halvmåner.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.
Skjær paprika i 1 cm strimler.
Finhakk gressløk.
Skyll spinat.
Fordel squash, rødløk, gulrot og paprika på et stekebrett med bakepapir.
Hell over en skvett olivenolje, krydre med en stor klype salt og pepper og bland godt.
Bak 25-30 min, eller til myke.
Vend spinat med ferdigstekte grønnsaker på stekebrettet.
Krydre kyllingbryst med en klype salt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken og dekk til.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels lav varme. Tilsett matfløte, kyllingbuljong og krydre med en stor klype pepper. La putre i 3-4 min.
Rør inn gressløk og krydre med salt.
Anrett ovnsbakte grønnsaker, ris og kylling på tallerkener.
Topp med kremet peppersaus.