Kylling og rødvin-tyttebærsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling og rødvin-tyttebærsaus

Kylling og rødvin-tyttebærsaus

med ovnsbakte grønnsaker og rosenkål

Denne middagen er en staselig søndagsmiddag verdig! Gled og imponert alle rundt spisebordet med ovnsbakt potet, gulrot og rødløk, smørstekt rosenkål med hasselnøtter, saftig ovnsbakt kylling og en rik rødvinssaus med tyttebærsyltetøy - et måltid som garantert vil gi gode smaksopplevelser og kos og hygge!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Tyttebærsyltetøy

4 g

Kyllingbuljong

500 g

Poteter

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

150 g

Rosenkål

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier749 kcal
Energi (kj)3135 kj
Fett29.7 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater71.2 g
Sukker25.3 g
Protein45.1 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter og gulrot (uskrelte) i 2 cm biter.

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

2

I mellomtiden, grovhakk hasselnøtter.

Skjær bunnen av rosenkål og fjern gulnede blader.

Skjær i tynne skiver.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rosenkål og hasselnøtter i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett en klatt smør og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Dekk til og sett til side.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen så vil rosenkål bli raskere ferdig.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Legg i kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Når grønnsakene har 11-12 min igjen i ovnen, overfør kylling til et stekebrett og bak ut tiden, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

5

Varm opp stekepannen brukt til kylling på middels høy varme.

Tilsett rødvinssaus, vann [1/2 dl | 1 dl], kyllingbuljong og tyttebærsyltetøy. Kok i 3-4 min, eller til tyknet.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og bland godt. Dekk til og sett til side. 

6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, kylling og rosenkål på tallerkener.

Hell saus over kyllingen.