300 g
Svin ytrefilet
4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 pose
Gressløk
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
1 stk
Eple
150 g
Kålblanding
(Kan inneholdeSelleri)50 g
Gresk salatost
(InneholderMelk)½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Smør (steg 5)
Del poteteri to. Legg poteter i en kjele med saltet* vann* og kok opp. Kok i 11-13 min, til mør. Hell av vannet. Sett til side og la hvile under lokk.
Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Del sitron i to. Finhakk persille og gressløk. Skjær svinekjøtt i stykker (3 stk. per person) på et eget skjærebrett. VIKTIG: Urtene må hakkes fint til chimichurrien.
Bland hvitløk, persille, halvparten av gressløken, olivenolje* [2 ss | 4 ss], vann* [1 ss | 2 ss], sukker* [½ ts | 1 ts], en klype pepper* og en stor skvett sitronsaft i en skål. Bland godt.
Gni Mamas Favoritt på svinekjøtt og krydre med en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gyllen. TIPS: Stek kjøtt i omganger om du ikke får plass til alt samtidig.
Skjær eple i tynne skiver. Bland kålblanding, en klype salt*, en skvett sitronsaft og eple i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig. Når potetene er ferdig, tilsett smør* [2 ss | 4 ss], resterende gressløk og krydre med en klype salt* og pepper* i kjelen og bland godt.
Anrett poteter, svinekjøtt og kålsalat på tallerkener. Smuldre gresk salatost [½ pk, 2P] over salaten. Topp svinekjøtt med nordisk chimichurri.