Gjør fiskemiddagen til ukens høydepunkt med vår ovnsbakte torsk med persille- og ruccolapotet. Vi topper fisken med en kremet romescosaus laget av hvitløk og ovnsbakt paprika, tomat og mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
1 stk
Tomat
1 stk
Paprika
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
2 g
Røkt paprikapulver
½ stk
Hvitløk
40 g
Ruccola
500 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med halvparten av Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Skjær tomat og paprika i 2 cm store biter.
Fordel grønnsaker på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke. Tilsett mandler på stekebrettet når det gjenstår 4-5 min.
Når det gjenstår 15 min av potetens steketid, tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med resterende Ay Cajun-ba og salt.
Legg fisk over i en ildfast form med bakepapir og bak i ovnen i 10-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Finhakk eller press hvitløk og legg i en kanne.
Miks ovnsbakt paprika, tomat og mandler, salt og en stor klype pepper med en stavmikser eller foodprosessor til en glatt saus.
TIPS: Hvis du ikke har stavmikser eller foodprosessor kan du finhakke ingrediensene og blande dem sammen i en skål.
I mellomtiden, grovhakk persille.
Skyll ruccola.
Bland ruccola, olivenolje og en kype salt i en skål.
Vend persille og ruccola med potet rett før servering.
Anrett potet, fisk og romescosaus i skåler.