Krydderpanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydderpanert kylling

Krydderpanert kylling

med ovnsbakt brokkoli og villris

I dag skal vi lage krydderpanert kylling med med spennende tilbehør. Ovnsbakt brokkoli og gulrot, en smakfull villris og en kremet hvitløksdressing. Høres godt ut, ikke sant?

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Gulrot

150 g

Basmati villris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Brokkoli

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier721 kcal
Energi (kj)3018 kj
Fett18.3 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater83.7 g
Sukker12.2 g
Protein52.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Ginger Ninja, grønnsaksbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 15 min. La hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bak grønnsaker
2

Skjær brokkoli i små buketter (med stilk). Skjær gulrot i 2 cm store biter. Fordel brokkoli og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, til møre og gylne.

Bland panering
3

Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko, hvitløksflørt og en god klype salt* og pepper* i en annen dyp tallerken.

Panér kylling
4

Legg kylling mellom to ark med bakepapir. Bank eller kjevle kyllingen til ca. 2 cm tykk. Krydre med en klype salt*. Dypp kylling først i egg*, deretter i pankoblanding. Sørg for at kyllingen er dekket av panko.

Stek kylling
5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Når oljen er varm, stek kylling i 7-10 min. Vend jevnlig. Legg ferdigstekt kylling på en tallerken med kjøkkenpapir. Finhakk hvitløk [½ stk, 2P]. Bland hvitløk, rømme [½ pakke, 2P] og majones i en skål. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett villris, grønnsaker og kylling på tallerkener. Server hvitløksdressing ved siden av.