topBanner
Kremet torsk

Kremet torsk

med sitronpoteter & hvitløksstekte bønner

Denne ukens fiskemiddag byr på mange gode ingredienser. Vi lager en kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Torsken får lov til å putre i den herlige sausen til den har fått den perfekte konsistensen. Med hvitløksstekte grønne bønner og squash, og sitronmoste poteter til.

Allergener:MelkFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

1 pose

Gressløk

500 g

Poteter

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

75 g

Grønne bønner

1 stk

Sitron

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2541 kj
Kalorier607 kcal
Fett26.38 g
Mettet fett15.46 g
Karbohydrater54.65 g
Sukker10.83 g
Protein33.1 g
Natrium1.041 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm store biter. Riv en klype sitronskall [1/4 tsk | 1/2 tsk] og skjær i båter. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen. Mos groft med sitronskall, en klatt smør og en klype salt. Sett til side med lokk på for å holde varmen.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Rens grønne bønner [1/2 stk, 2P]. Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk gressløk.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, eller til møre. Tilsett hvitløk og en klype salt og pepper*, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål med lokk på for å holde varmen.

4

Bland matfløte, gressløk (spar litt til pynt) og buljong i en skål.

5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett fisk og stek i 2-3 min. Snu fisken forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper*.

VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

6

Fordel sitronmoste poteter, torsk og hvitløksgrønnsaker på tallerkener. Øs gressløksaus over fisken og pynt med resterende gressløk. Server sitronbåter på siden.