Skip to main content
Kremet tomat-orzotto

Kremet tomat-orzotto

med balsamicostekt sopp og pinjekjerner

Orzotto er en italiensk rett som minner litt om risotto. Forskjellen er at orzotto bruker orzo, som er en pastatype. Vi bygger vår kremete tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløte. Vi topper med balsamicostekt portobello, sprø pangrattato og fersk ruccola med pinjekjerner.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Soya
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Portobello

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

150 ml

Matfløte

4 g

Middelhavsdrøm

25 ml

Soyasaus

10 g

Pinjekjerner

12 ml

Balsamico

20 g

Ruccola

180 g

Orzo

20 g

Finrevet ost

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Sukker til saus

4.5 dl

Vann til orzotto

¼ ts

Salt til orzotto

1 ss

Olje til sopp

¼ ts

Salt til sopp

½ ss

Olje til pangratatto

Næringsinnhold

Kalorier815 kcal
Energi (kj)3412 kj
Fett37.8 g
Mettet fett16.5 g
Karbohydrater90.6 g
Sukker14.1 g
Fiber5.2 g
Protein25.5 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Stek løk og orzo
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk løk.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 1-2 min, til blankt.

Tilsett tomatpure, Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt og sukker, og stek i ytterligere 30 sek.

Tilsett vann
2

Tilsett orzo, vann, soyasaus og salt. Kok opp og la putre under lokk, i 12-14 min, eller til orzoen er al dente. Rør av og til.

TIPS: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har et lokk.

TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand.

Tilbered sopp
3

I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.

Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og olivenolje, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til møre.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk eller press hvitløk.

Når soppen har 5 min igjen, legg panko, hvitløk, olivenolje og en klype salt på den andre siden av stekebrettet. Bland godt. Legg pinjekjerner i hjørnet på stekebrettet.

Bak videre i 3-4 min, eller til gyllent.

Tilsett fløte
5

Rør matfløte inn i orzottoen og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Fjern fra varmen og rør inn finrevet ost.

TIPS: Tilsett mer vann til orzottoen om den ser tørr ut.

Server
6

Anrett orzotto toppet med sopp i dype tallerkener.

Strø over hvitløkspangrattato.

Pynt med ruccola og pinjekjerner.

TIPS: Drypp over en skvett olivenolje om ønskelig.