Våre matkasserHjelpGavekort
Kremet søtpotetdahl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet søtpotetdahl

Kremet søtpotetdahl

med sprø korianderchips og mild yoghurt

Bli med på en kulinarisk reise over høye fjell og dype potetda(h)ler mot cajunland! Dykk ned i en elv av kokosmelk og en solid klatt med kjølende yoghurt, før du setter deg på kanten og knasker på de sprø korianderchipsene.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvete
Melk
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Ingefær

450 g

Søtpotet

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

1 pose

Koriander

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

2 dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1165 kcal
Energi (kj)4874 kj
Fett51.14 g
Mettet fett22.7 g
Karbohydrater133.86 g
Sukker10.3 g
Protein33.76 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20 min, eller til møre. Finhakk løk. Riv ingefær fint. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

Tilsett kokosmelk
2

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middelshøy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og stek i 1-2 min. Tilsett kokosmelk, vann* [2 dl | 4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt.

Tilsett linser
3

Tilsett linser og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 20-22 min. Smak til med soyasaus, salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis dhalen blir for tykk.

Bland korianderolje
4

Finhakk koriander. Bland koriander og olivenolje* [2 ss | 4 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Lag korianderchips
5

Når det gjenstår 10 min av koketiden til dhalen, skjær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Smør strimlene med korianderolje. Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø. TIPS: Holde øye med korianderchipsen i ovnen så de ikke blir brent.

Server
6

Rør inn poteter og spinat i kjelen med dhal. Anrett kremet søtpotetdahl i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt og server korianderchips på siden.