HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Søtpotetdahl
topBanner
Kremet søtpotetdahl

Kremet søtpotetdahl

med mild yoghurt og sprø korianderchips

Dra på et kulinarisk eventyr over høye fjell og dype potetda(h)ler mot cajun-land! I dag skal vi lage en fantastisk dahl med søtpotet, linser og spinat, med sprø korianderchips og kjølende creme fraiche til.

Tags:Vegetar
Allergener:SelleriglutenmelkSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

1 stk

Ingefær

450 g

Søtpotet

100 g

Røde linser

(Kan inneholdeKan inneholde spor av gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

60 g

Spinat

2 stk

Tortillabrød

(Inneholdergluten)

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

1 pose

Koriander

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

2 dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1165.01 kcal
Energi (kj)4874.4019 kj
Fett51.1365 g
Mettet fett22.7 g
Karbohydrater133.856 g
Sukker10.3 g
Protein33.7625 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepair. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20 min, eller til møre. Finhakk løk. Riv ingefær fint. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

2

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middelshøy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og stek i 1-2 min. Tilsett kokosmelk, vann* [2 dl | 4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt.

3

Tilsett linser og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 20-22 min. Smak til med soyasaus, salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis dhalen blir for tykk.

4

Finhakk koriander. Bland koriander og olivenolje* [2 ss | 4 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

5

Når det gjenstår 10 min av koketiden til dhalen, skjær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Smør strimlene med korianderolje. Bak i ovnen i 4-6 min, til gyldne og sprø.TIPS: Holde øye med korianderchipsen i ovnen så de ikke blir brent.

6

Rør inn poteter og spinat i kjelen med dhal. Anrett dhal i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt og server korianderchips på siden.