Glad i pasta? Da er det kanskje på tide å prøve en ny pastaoppskrift! Vi kan friste med en frisk og god rekepasta. Først koker vi spaghetti al dente, og tilbereder en fyldig creme fraiche-basert saus med løk, purreløk, hvitløk, gulrot og dill. Bland reker og spaghetti i sausen, topp med italiensk hardost, dill og en skvett sitronsaft og nyt et nydelig herremåltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
1 stk
Løk
½ stk
Purre
1 stk
Hvitløk
150 ml
Creme fraiche
150 g
Kongereker
1 stk
Dill
1 g
Spaghetti
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Gulrot
20 g
Italiensk hardost, flak
¼ ts
Salt til reker
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær løk i tynne skiver.
Press eller riv hvitløk fint.
Skyll og del purre i to på langs. Skjær i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær sitron i båter.
Finhakk dill.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker, og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.
Legg reker over i en liten skål, press over en stor skvett sitronsaft og sett til side.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, hvitløk og purre i 2-3 min, eller til de begynner å mykne.
Tilsett gulrot og stek videre i 3 min, til myknet.
Tilsett creme fraiche, pastavann, grønnsaksbuljong, dill (spar litt til garnering), salt og en klype pepper i stekepannen. La sausen putre i 4-5 min.
Vend spaghetti og reker i sausen.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Anrett spaghetti i skåler.
Topp med hardost og dill.
Server sitronbåter på siden.