Skip to main content
Kremet rekepasta

Kremet rekepasta

med italiensk hardost og fersk dill

Glad i pasta? Da er det kanskje på tide å prøve en ny pastaoppskrift! Vi kan friste med en frisk og god rekepasta. Først koker vi spaghetti al dente, og tilbereder en fyldig creme fraiche-basert saus med løk, purreløk, hvitløk, gulrot og dill. Bland reker og spaghetti i sausen, topp med italiensk hardost, dill og en skvett sitronsaft og nyt et nydelig herremåltid!

Tags:
Barnevennlig
Spis meg først
Allergener:
Melk
Skalldyr
Hvete
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

1 stk

Løk

½ stk

Purre

1 stk

Hvitløk

150 ml

Creme fraiche

150 g

Kongereker

1 stk

Dill

1 g

Spaghetti

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Gulrot

20 g

Italiensk hardost, flak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til reker

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier774 kcal
Energi (kj)3239 kj
Fett36.6 g
Mettet fett18.5 g
Karbohydrater77.6 g
Sukker13.5 g
Fiber8.9 g
Protein28.2 g
Kolesterol78 mg
Natrium448.5 mg
Potassium42.8 mg
Calcium20.4 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær løk i tynne skiver.

Press eller riv hvitløk fint.

Skyll og del purre i to på langs. Skjær i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær sitron i båter.

Finhakk dill.

Grovhakk reker på et eget skjærebrett.

Stek reker
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker, og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

Legg reker over i en liten skål, press over en stor skvett sitronsaft og sett til side.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Kok spaghetti
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, hvitløk og purre i 2-3 min, eller til de begynner å mykne.

Tilsett gulrot og stek videre i 3 min, til myknet.

Lag saus
5

Tilsett creme fraiche, pastavann, grønnsaksbuljong, dill (spar litt til garnering), salt og en klype pepper i stekepannen. La sausen putre i 4-5 min.

Vend spaghetti og reker i sausen.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

Server
6

Anrett spaghetti i skåler.

Topp med hardost og dill.

Server sitronbåter på siden.