Skip to main content
Kremet miso- og sopprigatoni
Kremet miso- og sopprigatoni

Kremet miso- og sopprigatoni

med urtepangrattato og frisk spinat

Dagens middag tar inn litt fra det italienske og litt fra det japanske kjøkken, og smakene er fantastiske. Vi tar frem den store stekepannen og fyller den med rigatoni, sopp og løk, hvitløk og miso, frisk spinat og ikke minst creme fraiche, ost og smør. Retten toppes med helsprø panko ristet sammen med solsikkefrø og blandet med frisk persille.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

200 g

Østershatter

15 g

Misopasta

1 stk

Løk

25 g

Panko paneringsmel

75 ml

Creme fraiche

1 pose

Bladpersille

20 g

Solsikkefrø

1 pakke

Rigatoni

60 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

4 g

Grønnsaksbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til pangrattato

1 ss

Olje til grønnsaker

2 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier858 kcal
Energi (kj)3592 kj
Fett45.4 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater81.7 g
Sukker7.1 g
Fiber7.5 g
Protein26 g
Natrium440.8 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann

TIPS: 'Al dente' betyr at pasta er myk med litt tyggemotstand.

Rist panko og solsikkefrø
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko og solsikkefrø i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.

Krydre med en klype salt og pepper.

Overfør til en skål og sett til side.

Forbered råvarer
3

Skjær løk i tynne halve skiver.

Tilsett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Riv i stykker sopp og legg i pannen. Stek i 2-3 min, eller til brunet.

Tilsett løk og stek videre i 3-4 min, eller til mykt.

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk persille og finhakk eller press hvitløk.

Tilsett miso
4

Tilsett hvitløk, grønnsaksbuljong og misopasta. Kok i 1 min, eller til velduftende.

Bland sammen
5

Tilsett creme fraiche, pastavann, finrevet ost, rigatoni, smør og spinat.

Rør og kok i 1-2 min, eller til tyknet og spinaten har falt sammen.

Rett før servering, bland persille sammen med ristet panko.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten føles for tykk.

Server
6

Anrett rigatoni i skåler.

Topp med persillepanko.