Visste du at kapers verken er en frukt eller en grønnsak, men en urte? Den salte kaperssmaken passer utmerket i denne pastaretten, og skaper en fin kontrast til creme fraiche-sausen med sitron, finrevet ost og fersk persille. Vi vender al dente-kokt pasta i sausen, og topper det hele med fersk ruccola, pangrattato med valnøtter og ovnsbakte cherrytomater.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
30 g
Kapers
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Grovmalt pepper
40 g
Ruccola
125 g
Cherrytomater
1 stk
Løk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Halver cherrytomater, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myke og noe brunet.
I mellomtiden, finhakk valnøtter.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko og valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og sprø.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Legg til side i en liten skål.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Skyll ruccola.
Skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 4-5 min, til myk.
Riv persilleblad i grove biter.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Tilsett hvitløk og grovmalt pepper i pannen og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Senk til middels varme og tilsett pasta, salt [1/2 ts | 1 ts] og pastavann.
Tilsett creme fraiche, kapers (med lake), persille, finrevet ost og sitronsaft [1 ss | 2 ss].
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med pangrattato, ruccola og ovnsbakte cherrytomater.
Hell eventuelt over en skvett olivenolje.