Kremet kapers- og sitronspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kapers- og sitronspaghetti

Kremet kapers- og sitronspaghetti

med ovnsbakte tomater og pangrattato

Visste du at kapers verken er en frukt eller en grønnsak, men en urte? Den salte kaperssmaken passer utmerket i denne pastaretten, og skaper en fin kontrast til creme fraiche-sausen med sitron, finrevet ost og fersk persille. Vi vender al dente-kokt pasta i sausen, og topper det hele med fersk ruccola, pangrattato med valnøtter og ovnsbakte cherrytomater.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

30 g

Kapers

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 g

Grovmalt pepper

40 g

Ruccola

125 g

Cherrytomater

1 stk

Løk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier868 kcal
Energi (kj)3631 kj
Fett45.5 g
Mettet fett20.8 g
Karbohydrater84.3 g
Sukker10.3 g
Protein25.7 g
Natrium33.6 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak tomater
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Halver cherrytomater, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myke og noe brunet.

Lag pangrattato
2

I mellomtiden, finhakk valnøtter.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek panko og valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og sprø.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Legg til side i en liten skål.

Kok pasta
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek løk
4

Skyll ruccola.

Skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 4-5 min, til myk.

Riv persilleblad i grove biter.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Tilsett hvitløk og grovmalt pepper i pannen og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Lag saus
5

Senk til middels varme og tilsett pasta, salt [1/2 ts | 1 ts] og pastavann.

Tilsett creme fraiche, kapers (med lake), persille, finrevet ost og sitronsaft [1 ss | 2 ss].

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med pangrattato, ruccola og ovnsbakte cherrytomater.

Hell eventuelt over en skvett olivenolje.