Vi byr på en fyldig pastarett som vil bli elsket av hele familien. Den ferske tagliatellen får en ny følgesvenn - en kremet saus med matfløte, bacon, tomat, revet ost og vår egen krydderblanding, Hello Sunrise. Vi blander inn fersk persille og ruccola i den ferdige pastaen og topper den med sprø pangrattato.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Sjalottløk
1 pose
Bladpersille
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
8 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
40 g
Ruccola
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
140 g
Bacon, terninger
½ ss
Olje til brød
½ ss
Olje til steking
1 dl
Spart pastavann
¼ ts
Salt til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Grovhakk tomat.
Skyll ruccola.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en liten skål og sett til side.
Kok tagliatelle i 2-3 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten. Legg tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp stekepannen på middels høy varme.
Stek bacon og sjalottløk i 3-4 min, til lett brunet.
Tilsett tomat og stek i 2-3 min, til det begynner å bli mykt. Tilsett hvitløk og stek i 1 min, til velduftende.
Senk varmen til middels. Rør inn matfløte, pastavann, halvparten av finrevet ost, Hello Sunrise, kyllingbuljong, en klype salt og pepper. La putre i 3-4 min, eller til tyknet.
Tilsett ruccola, persille og tagliatelle og bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett pastavann hvis sausen føles for tykk.
Anrett kremet bacontagliatelle i skåler.
Topp med pangrattato og resterende finrevet ost.