HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKofta
topBanner
Kofta

Kofta

med appelsintabbouleh og sitrondressing

Tags:Proteinrik
Allergener:GlutenHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig

20 g

Tranebær

4 g

Kyllingbuljong

100 g

Couscous

(InneholderGluten, Hvete)

1 pose

Mynte

1 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Appelsin

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier662 kcal
Energi (kj)2768 kj
Fett25.31 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater67.28 g
Sukker25.8 g
Protein40.08 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] i en kjele eller vannkoker. Bland tranebær, couscous og buljong i en bolle. Tilsett kokende vann* og rør rundt. Dekk til med lokk og sett til side. 


2

Finhakk mynte. Riv hvitløk fint. Bland kjøttdeig, Panamat, mynte, egg* [1 stk | 2 stk], panko, hvitløk og en klype salt i en bolle. Rull kjøttdeig til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person). 


3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek koftaer i 11-12 min. TIPS: Snu koftaene underveis, så de blir jevnt stekt på alle sider. VIKTIG: Koftaene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydning av rødt. 


4

Finhakk agurk og tomat. Finhakk persille. Skjær appelsin i 1 cm terninger. Tilsett tomat, agurk, persille og appelsin i bollen med couscous og bland sammen. 


5

Skjær sitron i båter. Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål. 


6

Anrett appelsintabbouleh på tallerkener. Topp med kofta. Serveres med sitrondressing.