4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig
20 g
Tranebær
4 g
Kyllingbuljong
100 g
Couscous
(InneholderGluten, Hvete)1 pose
Mynte
1 stk
Hvitløk
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Appelsin
½ pakke
Rømme
(InneholderMelk)1 stk
Sitron
1 stk
Egg (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 1)
Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] i en kjele eller vannkoker. Bland tranebær, couscous og buljong i en bolle. Tilsett kokende vann* og rør rundt. Dekk til med lokk og sett til side.
Finhakk mynte. Riv hvitløk fint. Bland kjøttdeig, Panamat, mynte, egg* [1 stk | 2 stk], panko, hvitløk og en klype salt i en bolle. Rull kjøttdeig til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek koftaer i 11-12 min. TIPS: Snu koftaene underveis, så de blir jevnt stekt på alle sider. VIKTIG: Koftaene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydning av rødt.
Finhakk agurk og tomat. Finhakk persille. Skjær appelsin i 1 cm terninger. Tilsett tomat, agurk, persille og appelsin i bollen med couscous og bland sammen.
Skjær sitron i båter. Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Anrett appelsintabbouleh på tallerkener. Topp med kofta. Serveres med sitrondressing.